Home » Blog » Mijn kind is op zijn definitieve tand gevallen, wat nu?

Mijn kind is op zijn definitieve tand gevallen, wat nu?

Tijdens het spelen of ravotten kan het gebeuren dat uw kind op zijn/haar tand valt.

Hieronder kan u richtlijnen terugvinden.

Help, mijn kind zijn definitieve snijtand is eruit

Dit tandtrauma is één van de dringendste urgenties. Let wel, het gaat hier enkel over een DEFINITIEVE SNIJTAND. Indien er een melktand uitgeslagen wordt door een trauma kan er niets aan gedaan worden.

Blijf vooral rustig en doe het volgende

  1. Pak de tand aan de bovenkant vast, raak de wortel niet aan. Spoel de tand indien mogelijk gedurende 10 seconden af onder stromend water.
  2. Bewaar vervolgens de tand in melk of probeer hem al deels terug te plaatsen zodat de tand in de mond van uw kind blijft. Droog de tand zeker niet af!
  3. Neem overdag zo snel mogelijk contact op met je huidige tandarts. Kan je deze niet bereken ga dan zo snel mogelijk naar de spoeddienst. In het weekend kan je tussen 9u en 18u ook altijd beroep doen op de wachtdienst (Tel.: 0903 39969)

Help, mijn kind zijn snijtand is deels afgebroken

Blijf vooral rustig en doe het volgende. In 99% van de gevallen kan deze tand terug mooi hersteld worden.

  1. Neem overdag zo snel mogelijk contact op met je huidige tandarts. Kan je deze niet bereken ga dan zo snel mogelijk naar de spoeddienst. In het weekend kan je tussen 9u en 18u ook altijd beroep doen op de wachtdienst (Tel.: 0903 39969)
  2. Ben je patiënt bij ons? Stuur dan gerust even een foto via mail (info@kindertand.com), dan kunnen wij inschatten hoe ernstig het is en snel schakelen indien nodig.

Help, mijn kind zijn tand is deels losgeslagen

Blijf vooral rustig en doe het volgende.

  1. Neem overdag zo snel mogelijk contact op met je huidige tandarts. Kan je deze niet bereken ga dan zo snel ;mogelijk naar de spoeddienst. In het weekend kan je tussen 9u en 18u ook altijd beroep doen op de wachtdienst (Tel.: 0903 39969)
  2. De kans bestaat dat deze tand tijdelijk gespalkt moet worden. Hierover zal de arts u meer uitleg geven na klinisch en radiografisch onderzoek.
  3. Ben je patiënt bij ons? Stuur dan gerust even een foto via mail (info@kindertand.com), dan kunnen wij inschatten hoe ernstig het is en snel schakelen indien nodig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *