Home » Over Ons

Over Ons

Over Kindertand

Bij Kindertand komt uw kind op de eerste plaats en zorgen we ervoor dat iedereen de aangepaste zorgen krijgt.

Het is voor ons super belangrijk dat uw kind zich goed voelt in onze praktijk en dat ze de volgende keer met een grote glimlach op hun gezicht terugkomen.

Onze kabinetten zijn zodanig ingericht dat u als ouder aanwezig kan zijn bij de behandeling, doch op afstand. Op deze manier is iedereen gerust gesteld maar is het toch mogelijk voor ons om goed met uw kind te communiceren.

Elk kind is uniek en indien een nauw contact met u noodzakelijk is maken we hiervoor graag een uitzondering.

Bij ons alvast geen kille, medische inrichting of witte kledij. Tot in de allerkleinste details werd hierover nagedacht en we zijn ervan overtuigd dat uw kind zich meteen op zijn/haar gemak zal voelen!

HET KINDERTAND TEAM

Charlotte Lint

Charlotte heeft al meer dan 10 jaar ervaring als specialiste in de kindertandheelkunde en volgde hiervoor ook de aangewezen 3-jarige specialisatie opleiding. Voor haar is het super belangrijk dat elk kind zich goed voelt en zij zal er altijd voor proberen te zorgen dat uw kind met een grote glimlach terug naar buiten stapt. Zij heeft jarenlang deel uitgemaakt van een multi disciplinair team maar heeft altijd al gedroomd van haar eigen praktijk die volledig in het teken staat van de kindertandheelkunde.

Klaartje Van Ouytsel

Klaartje is al meer dan 3 jaar de onmisbare rechterhand van Charlotte. Als tandartsassistente zorgt zij er mee voor dat alle behandelingen vlot verlopen en dat wij als team de allerbeste zorgen kunnen geven aan jullie kind.
Klaartje werkte vroeger bij een crèche waar haar passie voor het helpen van en zorgen voor kinderen nog meer is gegroeid.
Haar missie is om het taboe te doorbreken dat kinderen bang zijn om naar de tandarts te gaan. Door haar speelse en enorm kindvriendelijke aanpak slaagt ze erin om een glimlach te toveren op elk kind zijn of haar gezicht.

Behandelingen

🦷

PREVENTIE

Eerste kennismaking

Gewenning

Halfjaarlijkse Mondonderzoek inclusief reiniging van de tanden

🦷

RESTAURATIEVE ZORGEN

Behandeling van cariës

Opvolging en restauratie na tand trauma

Behandeling van ontwikkelingsstoornissen van de tanden

🦷

LACHGAS SEDATIE

Extra aandacht voor jonge en angstige kinderen en kinderen met ASS.