Home » Blog » Welkom!

Welkom!

Elaba! Charlotte hier! De kindertandarts van dienst bij Kindertand en ook de schrijfster en ontwerpster van deze website! Via deze weg/blog wil ik jullie graag wat extra informatie geven, enerzijds over de kindertandheelkunde, anderzijds over mezelf.

Ik zal alvast even beginnen met mezelf voor te stellen! Ik ben geboren en getogen in Tienen, de suikerstad van België, maar gelukkig was dit niet nefast voor mijn eigen gebit ;). Op mijn 17de werd het vervolgens tijd om te kiezen wat ik “later” wou worden. Creatief bezig kunnen zijn is altijd super belangrijk geweest voor mezelf en op school was ik het sterkst en meest geïnteresseerd in wetenschappen. Ik wou ook graag zelfstandig zijn dus kwam er bij mij de richting “Tandheelkunde” uit de bus.

Een nagelbijtend ingangsexamen later en ik kon er aan beginnen! De volgende 5 jaar versleet ik talrijke uren in de kliniek en prékliniek maar tijdens die eerste jaren heb ik nooit echt een klik gevoeld met de algemene tandheelkunde. Protheses maken vond ik maar niets en tanden ontzenuwen vond ik verschrikkelijk. Ik zat dus wel met een “klein stresske” dat ik de verkeerde studierichting had gekozen.

Tot ik in mijn laatste jaar op de afdeling kindertandheelkunde stage mocht lopen en ineens vielen alle puzzelstukjes op hun plaats! Dit is wat ik wou doen! Angstige kinderen helpen en doen wat andere tandartsen soms niet kunnen! In 2011 studeerde ik dan af als Master in de Tandheelkunde en de KULeuven en was ik klaar voor de volgende stap!

Ook al is kindertandheelkunde geen verplichte specialisatie, toch vond ik het mijn “plicht” om zoveel mogelijk te leren en was het mijn doel om de beste kindertandarts van België te zijn!

Daarom heb ik ook de 3-jarige specialisatie opleiding gevolgd aan de UGent en in 2014 ben ik vervolgens afgestudeerd als erkend specialist in de kindertandheelkunde, lachgas sedatie en narcodontie.

De afgelopen 10 jaar heb ik in verschillende groepspraktijken gewerkt als kindertandarts en nu is de tijd rijp om mijn eigen verhaal te schrijven met Kindertand!

Kindertand is een tandartspraktijk in Boechout, Antwerpen waar uitsluitend kinderen behandeld worden en waar we er altijd naar streven om een glimlach op het gelaat van uw kind te toveren.

Momenteel is de praktijk nog in opbouw maar ik kan je nu al zeggen dat de kinderen het gevoel zullen hebben dat ze in een sprookjesbos terecht zijn gekomen en niet in een tandartspraktijk.

Tot snel!

Charlotte

2 thoughts on “Welkom!”

  1. Hallo collega, Dag Charlotte

    Fijn om jou op deze manier te (her)ontdekken. Succes met jouw ‘bos’, ik voel mij iig direct thuis! Wij zullen jou weten te vinden. Jouw Kindertand sluit naadloos aan op onze visie. Mocht je ooit open staan voor een Dental Therapy Dog, geef een seintje.

    Hartelijke groet en veel plezier
    Sofie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *