Home » Blog » Mijn kind is gevallen op zijn melktand, wat nu?

Mijn kind is gevallen op zijn melktand, wat nu?

Tijdens het spelen of ravotten kan het gebeuren dat uw kind op zijn/haar tand valt.

Hieronder kan u richtlijnen terugvinden.

Help, mijn kind krijgt een grijze melktand

Het is heel normaal dat een melktand grijs wordt na een val. Soms gebeurt dit vrij snel na het trauma, soms pas na enkele maanden. Soms kan de verkleuring ook plots opkomen en weer verdwijnen. Een grijze melktand is alleszins geen reden tot paniek maar moet wel opgevolgd worden door de tandarts. Deze zal dan aan de hand van radiografieën en een klinisch mondonderzoek de verdere behandeling kunnen bepalen.

Heeft uw kind een grijze melktand en merkt u dat ze minder goed eten of hun tutje niet meer willen? Neem dan contact op met uw tandarts. Indien u patiënt bent bij ons mag u altijd een email sturen naar info@kindertand.com met daarin ook een duidelijke foto van de tand zo weten wij hoe snel we moeten schakelen.

Help, mijn kind zijn melk snijtand is eruit

Helaas is dit een veel voorkomend tandtrauma. Probeer zeker in geen geval de tand zelf terug te plaatsen. Hierbij kan je de kiem van de definitieve snijtand eronder beschadigen. Indien de melk snijtand er helemaal uit is kan deze ook door de tandarts niet worden teruggeplaatst.

Probeer er met je kind op een positieve manier over te praten, laat ze toebijten op een zakdoek tot het bloeden is gestelpt en geef gedurende 2 dagen zachte voeding.

Neem ook zeker contact op met je tandarts.

Help, mijn kind is gevallen en ik vind de melksnijtand niet terug

Indien je kind is gevallen en je kan zijn/haar melksnijtand nergens terugvinden is de kans heel groot dat deze naar boven is geschoten.

Neem zeker contact op met je tandarts zodat deze aan de hand van een RX kan verifiëren waar de tand zit.

Indien u patiënt bent bij ons mag u altijd een email sturen naar info@kindertand.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *